Ki olvas minket

Oldalainkat 27 vendég és 0 tag böngészi

Minőségbiztosítás

A NutriComp Bt. folyamatosan törekszik az általa fejlesztett szoftverek és az azokban használt adatbázisok folyamatos felügyeletére, karbantartására. Az adatok lehetőség szerinti hiteles, legális és publikus forrásból származó bővítése is a cég fő céljai közé tartozik. Ezen szakmai célok egysége megbízható, a realitások szintjéig minőségbiztosított energia- és tápanyagszámítást eredményeznek, melyek az alábbi pilléreken nyugszanak.

 • Nyersanyag adatbázis fő forrásai
  - legális, publikus hazai tápanyagtáblázatok
  - elsősorban import élelmiszerek estén legális, publikus külföldi elektronikus és nyomtatott tápanyagtáblázatok
  - ipari élelmiszerek esetén a szakképzett dietetikusok által, hozzáférhető összetételi adatok alapján modellezett energia- és tápanyag értékek
  - élelmiszer gyártó/forgalmazó cégek adatbázisunkba regisztrált termékeinek adatai
  A nyersanyag adatbázis zárt, a felhasználó nem változtathatja meg a számolás alapjául szolgáló élelmiszer / nyersanyag törzs energia- és tápanyag értékeit.
 • Rendszeresen karbantartott és bővített receptállomány
  Programjainkban többféle mintarecept gyűjtemény is elérhető, melyek hasznos segítséget nyújtanak a felhasználó számára a saját receptúrák anyagkiszabatának kialakításakor, vagy étrendek gyors tervezésekor. A mintareceptek részben tükrözik az általános hazai táplálkozási szokásokat és hagyományokat, részben pedig dietetikusok által megtervezett, a közétkeztetésben is használható  korcsoportos (mennyiségi arányokban és fűszerezésben különböző) mintául is szolgálnak.
 • Programjainkkal rendszeresen végezzük elismert nemzetközi forrásokból származó, validált energia- és tápanyag számításokat tartalmazó étrendek összehasonlító elemzését. Általános- és speciális dietoterápiás célú étrendek anyagkiszabatait visszük be a NutriComp programokba, a kiszámolt értékek pedig táblázatosan is összehasonlításra kerülnek a várt értékekkel - mind energia- és makrotápanyagok, mind mikrotápanyagok (vitamin, ásványianyag, stb.) vonatkozásában.
 • Programjaink adatbázisai az elmúlt tizenöt év legjelentősebb hazai táplálkozási vizsgálatainak elemzésében is felhasználásra kerültek. A vizsgálatok eredményeként kapott napi energia- és tápanyag beviteli értékek minden esetben összehasonlításra kerültek a lakosság különböző nemű és korú csoportjai esetén, egyrészt a hazai beviteli referencia értékekkel, másrészt nemzetközi vizsgálatok hasonló csoportjainak adataival. A NutriComp programmal számított értékek számtalan esetben közlésre kerültek lektorált, impakt faktorral rendelkező hazai és nemzetközi szakfolyóiratban, hazai adatokkal megerősítve a világszerte felfedezhető táplálkozási tendenciákat.

Programjaink képekben

autetrend.gif

Tippek és trükkök

Hasznos, ha rászánjuk az időt és a programokban az összes kép (amely lehet, hogy számunkra csak díszítő elemnek tűnik) és piktogram fölé állítjuk az egeret, pár másodpercig nem mozdítjuk el, amennyiben rendelkezik valamilyen funkcióval, az szövegesen megjelenik.

Reklámok