NutriComp Étrend

NutriComp Étrend 4.0 – a közétkeztetéssel foglalkozó szakemberek számára

Közétkeztetéssel foglalkozó szakemberek számára fejlesztett tápanyagszámító program – a 37/2014 EMMI rendeletnek megfelelő működéssel (melyet az OGYÉI is tesztelt), beépített szükségleti ajánlásokkal – és azok teljesülésének automatikus figyelésével.

NutriComp 4.0 tápanyagszámító program

A program tartalmazza:

 • Bővített nyersanyag adatbázis: több, mint 1440 nyersanyag beltartalmi adatai, speciális diétás élelmiszerek; sócsökkentett, dúsított és egyéb kényelmi termékeket is tartalmazó adatállomány
 • A rendeletnek megfelelő valamennyi tápanyag, ezeken kívül a makro- és mikro-tápanyagok rendkívül széles köre: energiamegoszlás, vitaminok, ásványi-anyagok, aminosavak (esszenciális is), zsírsavak (PUFA/SFA valamint n-6/n-3 zsírsav arány)
 • Receptszerkesztő modul, melyben korlátlan számú recept hozható létre és menthető el. A receptekben beállítható vitaminveszteség is az alkalmazott konyhatechnológiának megfelelő arányban.
 • Étrendtervező modul: kiválóan alkalmas a közétkeztetési, valamint a speciális diétás étrendek tervezésére a nyersanyagok ill. a receptek felhasználásával. A program optimalizáló rendszerrel segíti a diétás étlaptervezést.
 • A 37/2014 EMMI rendeletnek megfelelő közétkeztetői funkciók számítási és dokumentálási modullal: só- és cukortartalom, tej- és tejtermékből származó kalcium és telített zsírsav számítással!; a hatályos rendelet mellékleteinek megfelelő energia- és tápanyagszámítás, automatikus hasonlítás a szükségleti értékekhez, valamint napi és tíznapos élelmiszer összesítés készítése
 • Beépített és frissíthető allergén előfordulási adatbázis, az allergének automatikus feltüntetése az étlapon, a dokumentálás kötelezettségnek megfelelően
 • Napok, étkezések, ill. azok különböző időszakokra vetített kombinációira is megadja az étrendek energia- és tápanyagtartalmát, és azt automatikusan a tervezetthez hasonlítja.
 • Felhasználóbarát, grafikus környezet
 • Térítésmentesen frissíthető nyersanyag- és tápanyag adatbázissal

Receptgyűjtemény a tápanyagszámító programban

 • 3600 recept teljes anyagkiszabattal, több korcsoport számára (bölcsődés, óvodás, alsó- és felsőtagozatos iskolás, felnőtt)
  – Azonnal felhasználhatóak étrendek tervezéséhez
  – Mintaként szolgálhatnak új receptek létrehozásához

Rendszerigény: IBM kompatibilis PC, CD-ROM olvasó;
Windows 98/2000/NT/ME/XP/Win7/Win8 operációs rendszer

Árlista megtekintéseMegrendelő letöltése